Skip to content

Advocaat-stagiair(e) overheidsaansprakelijkheid, handhaving en algemeen bestuursrecht in Breda

Breda, Noord-Brabant, NetherlandsRegulatory & Governmental Affairs

Position

AKD is een full-service Benelux-kantoor met ruim 500 advocaten, fiscalisten, notarissen en support in Nederland, België en Luxemburg. Wij zijn voor onze cliënten de gateway in, van en naar de Benelux. Onze vakgroep Overheid & Onderneming met in totaal ongeveer 60 advocaten behoort tot de top in Nederland, en beschikt over specialistische expertise op het gebied van overheidsaansprakelijkheidsrecht, algemeen bestuursrecht, handhavingsrecht, omgevingsrecht en het overheidsprivaatrecht in de meest brede zin.

Voor ons kantoor in Breda hebben wij een uitdagende positie beschikbaar voor een advocaat-stagiair(e)

Je wordt onderdeel van het team van Bart Roozendaal, advocaat-partner. Samen met collega-specialisten ga je aan de slag met toonaangevende, uitdagende en complexe zaken op het grensvlak van het bestuursrecht en het privaatrecht. Met name aansprakelijkheid van overheden (onrechtmatige overheidsdaad en nadeelcompensatie), handhaving bij openbare ordekwesties, integriteitskwesties en vragen op het gebied van het algemeen bestuursrecht zijn veelvoorkomende onderwerpen binnen deze sectie. Je adviseert zowel overheden als ondernemingen en procedeert bij de bestuursrechter en bij de civiele rechter. Als advocaat-stagiair(e) draai je volledig mee in de praktijk en behandel je dossiers altijd samen met minimaal één collega.

Hoewel AKD een groot kantoor is, kenmerkt het zich tegelijkertijd ook door lokale betrokkenheid en hechtheid. Wij werken in kleine, flexibele teams, waardoor de lijnen kort zijn en je direct en actief bij zaken wordt betrokken. In Breda werken ongeveer 40 advocaten van de vakgroep Overheid & Onderneming.

Job requirements

De ideale kandidaat voor deze positie

  • is (bijna) afgestudeerd in het Nederlands recht (LLM);
  • heeft aantoonbare affiniteit met ons werkgebied;
  • heeft praktijkervaring binnen een (gerenommeerd) advocatenkantoor in de vorm van bijvoorbeeld stages en/of bijbanen;
  • is net als AKD toegankelijk, energiek, betrokken en ambitieus;
  • heeft een vlotte pen en is een goede spreker;
  • beschikt over uitstekende Nederlandse, maar evengoed ook Engelse taalvaardigheden.

Wat mag je van AKD verwachten?
Een unieke baan in het centrum van Breda en in een ambitieuze omgeving met een marktconform arbeidsvoorwaardenpakket.


We bieden je een goede opleiding tot advocaat in een hecht en gedreven team, met aandacht voor begeleiding en ruimte om je verder te specialiseren en je talenten te ontwikkelen.


AKD is een ambitieuze organisatie, maar zorgt goed voor (de onderlinge binding tussen) haar medewerkers. Dit zie je terug in de vele sociale activiteiten die binnen en door AKD worden georganiseerd.

AKD's centrale legal selectieproces

Een sollicitatieproces duurt bij ons maximaal 1 maand. Meer informatie over ons centrale legal selectieproces vind je hier. Een selectieassessment maakt onderdeel uit van deze procedure.


Tevens maakt een pre-employmentscreening onderdeel uit van onze (selectie)procedure.

AKD Benelux Lawyers schenkt aandacht aan het versterken van Diversity, Equality and Inclusion (DEI). Iedereen mag bij ons zichzelf zijn en wij schenken aandacht aan ieders talent.

Details

Breda, Netherlands
Regulatory & Governmental Affairs

or