Skip to content

Advocaat-stagiair(e) Omgevingsrecht

Breda, Noord-Brabant, NetherlandsRegulatory & Governmental Affairs

Position

Advocaat-stagiair(e) Omgevingsrecht

AKD is een full-service Benelux-kantoor met ruim 500 advocaten, fiscalisten, notarissen en support in Nederland, België en Luxemburg. Wij zijn voor onze cliënten de gateway in, van en naar de Benelux. Onze vakgroep Overheid en Onderneming met 60 advocaten behoort tot de top in Nederland. Deze vakgroep kenmerkt zich door specialistische expertise binnen het bestuursrecht, het omgevingsrecht en het overheidsprivaatrecht in de meest brede zin.

Voor ons kantoor in Breda hebben wij een uitdagende positie beschikbaar voor een advocaat-stagiair(e) omgevingsrecht

Je wordt onderdeel van het team omgevingsrecht, dat dan bestaat uit twee advocaat-stagiaires, twee advocaat-medewerkers, twee senior advocaat-medewerkers en drie partners. Op de vestiging Breda werken in totaal ongeveer 40 collega’s in de Overheid en Onderneming praktijk, waar het team omgevingsrecht deel van uitmaakt. Het team in Breda werkt nauw en gemotiveerd met elkaar samen.

Job requirements

Als advocaat-stagiair(e) ga je

Samen met collega-specialisten op het gebied van het omgevingsrecht (ruimtelijke ordening, milieu-, water- en natuurbeschermingsrecht) ga je aan de slag. In de praktijk adviseer je en procedeer je over de juridische aspecten bij de ontwikkeling van windmolens, zonneparken, mijnbouwprojecten, woningbouw, supermarkten, geothermie, warmtenetten en nog veel meer onderwerpen. Denk bijvoorbeeld aan planologische besluitvorming voor bouwprojecten, maar ook de milieuaspecten rondom klimaatverandering en de energietransitie. Daarnaast houd je je bezig met het handhavingsrecht, openbare orderecht en gemeenterechtelijke kwesties, waarbij veel aandacht is voor de politiek-bestuurlijke aspecten. Je adviseert zowel overheden als bedrijven en procedeert bij de bestuursrechter en bij de civiele rechter.

Als advocaat-stagiair(e) draai je volledig mee in de praktijk en behandel je dossiers in een gezellig team met verschillende expertises. Wij vinden zakelijke ontwikkeling belangrijk en je krijgt al snel dossiers die je zelfstandig (met waar nodig begeleiding van een collega) mag behandelen.

Hoewel AKD een groot kantoor is, kenmerkt het zich door lokale betrokkenheid en hechtheid. Wij werken in kleine, flexibele teams, waardoor de lijnen kort zijn en je direct en actief bij zaken wordt betrokken. Ook heb je veel contact met collega’s uit andere teams en van onze andere vestigingen.


De ideale kandidaat voor deze positie

  • is (bijna) afgestudeerd in het Nederlands recht (LLM);
  • heeft aantoonbare affiniteit met of interesse in het omgevingsrecht in brede zin, inclusief klimaat en de energietransitie;
  • heeft praktijkervaring binnen een (gerenommeerd) advocatenkantoor in de vorm van bijvoorbeeld stages en/of bijbanen;
  • is bereid om te leren;
  • is - net als AKD - toegankelijk, energiek, betrokken en ambitieus;
  • heeft een vlotte pen en is een goede spreker;
  • beschikt over uitstekende Nederlandse, maar evengoed ook Engelse taalvaardigheden.


Wat mag je van AKD verwachten?
Een unieke baan in het centrum van Breda en een ambitieuze omgeving met een marktconform arbeidsvoorwaardenpakket.


We bieden je een goede opleiding tot advocaat in een hecht en gedreven team. Wij hebben aandacht voor begeleiding en bieden je ruimte om je verder te specialiseren en je talenten te ontwikkelen.


AKD is een ambitieuze organisatie en zorgt goed voor (de onderlinge binding tussen) haar medewerkers. Dit zie je terug in de vele sociale activiteiten die binnen en door AKD worden georganiseerd.


AKD's centrale legal selectieproces

Een sollicitatieproces duurt bij ons maximaal 1 maand. Meer informatie over ons centrale legal selectieproces vind je hier. Een selectieassessment maakt onderdeel uit van deze procedure.


Tevens maakt een pre-employmentscreening onderdeel uit van onze (selectie)procedure. Meer informatie over deze begrippen en de procedure zijn op onze website te vinden.

AKD Benelux Law schenkt aandacht aan het versterken van Diversity, Equality and Inclusion (DEI). Iedereen mag bij ons zichzelf zijn en wij schenken aandacht aan ieders talent.

Details

Breda, Netherlands
Regulatory & Governmental Affairs

or