Skip to content

Advocaat stagiaire Zorg – Amsterdam

Amsterdam, Noord-Holland, NetherlandsRegulatory & Governmental Affairs

Position


Wij hebben een mooie kans voor een advocaat-stagiair(e) in het zorgteam van AKD.

Als advocaat-stagiair(e) Zorg ga je
werken aan vraagstukken voor zorgaanbieders, brancheorganisaties, medisch specialisten, producenten van hulpmiddelen, zorgverzekeraars en farmaceutische bedrijven. Overnames, samenwerkingsverbanden, fusies, governance in de zorg, contracten en geschillen met zorgverzekeraars, geneesmiddelen, medische hulpmiddelen, privacy van de patiënten en kwaliteit van de zorg, allemaal onderwerpen waar je mee te maken gaat krijgen. Kortom: civielrechtelijke en bestuursrechtelijke vraagstukken. Regelmatig werk je samen met collega’s van andere secties binnen AKD zoals mededinging, het notariaat en arbeidsrecht. Het zorgteam bestaat uit zes personen en heeft een van de meest vooraanstaande zorgpraktijken van Nederland. Het is een vrolijk, ambitieus en hecht team waarin samenwerking en humor erg belangrijk is.

AKD biedt je alle ruimte om je verder te specialiseren en je talenten te ontwikkelen.


Job requirements

De ideale kandidaat voor deze positie

  • Is (bijna) afgestudeerd in het Nederlands recht (WO) met bovengemiddeld goede cijfers;
  • Heeft belangstelling voor de zorgsector;
  • Is leergierig en heeft een brede belangstelling voor het recht;
  • Is sociaal en ondernemend, dat blijkt bijvoorbeeld uit nevenactiviteiten gedurende jouw studie;
  • Is gericht op samenwerking en heeft gevoel voor humor;
  • Wil bijdragen aan ontwikkeling van onze praktijk.

Van AKD krijg jij:

dus écht een mooie baan in een energieke omgeving met mooie ontwikkelmogelijkheden en een marktconform arbeidsvoorwaardenpakket, inclusief alle voorwaarden die je daarbij anno 2023 mag verwachten. AKD is een ambitieuze organisatie en zorgt goed voor (de onderlinge binding tussen) haar medewerkers. Daarnaast ontvang je van ons een uitgebreid pakket aan thuiswerkmiddelen (zit-sta bureau, iPhone, laptop etc.).

AKD biedt jou – naast de beroepsopleiding advocatuur – een hoogwaardig opleidingsprogramma: ‘de AKDMY’. De opleidingskeuzes die je op verschillende momenten in je carrière maakt, is bij AKD per persoon verschillend, afhankelijk van je persoonlijke- en professionele ontwikkeling en ambitie. Ook heeft AKD een Young Business Club, die verschillende interne en externe activiteiten organiseert.

AKD's centrale legal selectieproces

Meer informatie over ons centrale legal selectieproces vind je hier. Een selectieassessment maakt onderdeel uit van de procedure.
Tevens maakt een uitgebreide pre-employmentscreening onderdeel uit van onze (selectie)procedure.


AKD schenkt aandacht aan het versterken van Diversity, Equality and Inclusion (DEI). Iedereen mag bij ons zichzelf zijn en wij schenken aandacht aan ieders talent.

Details

Amsterdam, Netherlands
Regulatory & Governmental Affairs

or