Skip to content

Advocaat-stagiaire Corporate M&A

Rotterdam, Zuid-Holland, NetherlandsCorporate / M&A

Position

Voor ons kantoor in Rotterdam hebben wij binnen deze vakgroep een uitdagende plek voor een advocaat-stagiaire Corporate M&A.


AKD is een full-service Benelux-kantoor met ruim 500 advocaten, fiscalisten, notarissen en support in Nederland, België en Luxemburg. Wij zijn voor onze cliënten de gateway in, van en naar de Benelux. De hoge rankings van AKD in de M&A League Tables laten de sterke positie van ons M&A-team in de markt zien. Zowel Carlos als Nathalie worden daarnaast door de prestigieuze legal guide Legal500 persoonlijk aangemerkt als ‘Leading Individuals’ in de Nederlandse Corporate M&A-markt.


Als advocaat-stagiaire Corporate M&A ga je meteen meewerken in aansprekende transacties, vaak met een cross-border element. Hierbij wordt van jou onder meer gevraagd analyses te maken, onderhandelingen voor te bereiden en transactiedocumentatie op te stellen.

Binnen deze functie werk je in een sterk internationale ondernemingsrechtpraktijk: je houdt je bezig met (inter)nationale fusies en overnames, managementbuy-outs, (her-)structureringen, corporate advisering en advisering ten aanzien van internationale joint ventures. Je krijgt te maken met alle facetten van zaken en cliënten binnen onze sectie.


Team

Je komt te werken in een team met een informele cultuur en een prettige werksfeer. Wij werken in relatief compacte, flexibele teams waardoor je direct bent betrokken bij het dealproces en alle daarbij betrokken partijen.

Aangezien ons kantoor zich onderscheidt door veel partneraandacht in zaken, werk je direct met partners waardoor de begeleiding uitstekend is. Daarbij zijn de zaken uiteenlopend, wat jou een steile leercurve biedt. Dit is de perfecte plek om te worden opgeleid als advocaat-stagiaire M&A.

Job requirements

De ideale kandidaat voor deze positie

  • Is (bijna) afgestudeerd in het Nederlands recht (WO), en heeft bovengemiddeld goede studieresultaten
  • is aantoonbaar geïnteresseerd in het ondernemingsrecht en in het bijzonder de M&A-praktijk;
  • heeft een ondernemende persoonlijkheid, kan zich goed verplaatsen in verschillende soorten cliënten, en is stressbestendig;
  • is net als AKD toegankelijk, energiek, betrokken en ambitieus;
  • is gedreven, leergierig en toont meer dan gemiddelde inzet;
  • beschikt over uitstekende Nederlandse, maar evengoed ook Engelse taalvaardigheden, en;
  • is accuraat.


Van AKD krijg jij

dus écht een mooie baan in een energieke omgeving met mooie ontwikkelmogelijkheden en een marktconform arbeidsvoorwaardenpakket, inclusief alle voorwaarden die je daarbij anno 2022 mag verwachten. AKD is een ambitieuze organisatie, maar zorgt goed voor (de onderlinge binding tussen) haar medewerkers. Daarnaast ontvang je van ons een uitgebreid pakket aan thuiswerkmiddelen (zit-sta bureau, iPhone, laptop etc.).


AKD biedt jou – naast de beroepsopleiding advocatuur – een hoogwaardig opleidingsprogramma ‘de AKDMY’. De opleidingskeuzes die je op verschillende momenten in je carrière maakt, is bij AKD per persoon verschillend, afhankelijk van je persoonlijke- en professionele ontwikkeling en ambitie.


AKD's centrale legal selectieproces

Meer informatie over ons centrale legal selectieproces vind je hier. Een selectieassessment maakt onderdeel uit van deze procedure. 
Tevens maakt een uitgebreide pre-employmentscreening onderdeel uit van onze (selectie)procedure.


AKD schenkt aandacht aan het versterken van Diversity, Equality and Inclusion (DEI). Iedereen mag bij ons zichzelf zijn en wij schenken aandacht aan ieders talent.

Details

Rotterdam, Netherlands
Corporate / M&A

or